Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

tiistai 15. toukokuuta 2012

Islanti vei sydämeni

Islanti vei sydämeni täysin kesällä 2009. Olin lähdössä matkalle New Yorkiin ja lentoja verratessa löytyi mahdollisuus viettää stopover Islannissa käytännössä New Yorkin lentojen hinnalla (Iceland Airlines). Päätimme kaverini kanssa hyödyntää tämän mahdollisuuden ja viettää Islannissa muutamia päiviä. En ole katunut tätä päätöstä! Aika moni poikkeaa Islannissa käydessään vain Reykjavikissa. Reykjavik on mielenkiintoinen kaupunki, mutta suosittelen lähtemään myös kaupungin ulkopuolelle. Maisemat ovat maaseudulla aivan uskomattoman upeita ja luonto omaleimaista.

Matkan kesto: Koska Islanti oli matkamme välietappi, niin varasimme  maahan ainoastaan 4 päivää ja räätälöimme kunnianhimoisen suunnitelman kiertoajeluista eri puolilla maata. Virhe. Islantiin tulisi varata vähintään viikko aikaa, mieluusti enemmänkin jos lähtee myös Reykjavikin ulkopuolelle. Haaveilen uudesta Islannin matkasta ja silloin aion kiertää koko saaren ympäri ja varata aikaa 7-10 päivää.

Majoitukset: Islannin hintataso on korkea. Kannattaa katsoa maatilamajoituksia, jos lähtee Reykjavikin ulkopuolella. Yövyimme kahdessa maatilamajoituksessa ja ne olivat molemmat siistejä. Saarta kiertäessä auton vuokraus on myös ihan ehdoton juttu. Auto kannattaa varata ajoissa, sillä autot ovat etenkin kesäsesonkina todella varattuja. Paikan päällä varatessa hinnat ovat korkeammat, kuin etukäteen netin kautta. Kaikki suuremmat autovuokraamot löytyvät heti lentokentältä.

Matkareittimme: 
Matkareitti kulki Reykjavikista kultaisen kolmion kautta Vikin kylään ja takaisin seuraavasti:

Päivä 1: Reykjavik
Päivä 2: kultainen kolmio
Päivä 3: Vikiin ja illaksi takaisin lähelle Reykjavikia
Päivä 4: Reykjavik

Olen jakanut päivien 1 & 2 ja 3 & 4 kahteen erilliseen postaukseen, sillä kuvia on paljon


Sää: Islannissa oli kesä vieraillessamme siellä, mutta lämmin takki ja paikoitellen jopa hanskat ja pipo olivat ehdoton varustus. Ostin matkan aikana lämpimän pipon sekä hanskat, sillä minulla ei ollut omia mukana. 

Kannattiko mennä: Ehdottomasti kannatti, Käy Reykjavikin ulkopuolella tekemässä ainakin kultaisen kolmion retki. Sen voi tehdä päivässä. Olen ajatellut mennä itse vielä uudestaan ja kiertää autolla koko saaren ympäri. 




Tunnisteet: , ,

2 kommenttia:

19. toukokuuta 2012 klo 21.39 , Blogger lisbet e. kirjoitti...

Haaveilen Islannin-matkasta. Ylipäätään rantakohteet eivät ole mun juttu vaan pikemminkin hieman syrjäiset ja harvaan asutut alueet... Kiertoajelu Islannissa olisi täydellinen loma.

 
20. toukokuuta 2012 klo 15.23 , Blogger SuviV kirjoitti...

Olen huomannut myös tykkääväni tosi paljon luontokohteista. Omat top5 kohteet ovat melkein kaikki sellaisia, joissa on todella kaunista tai erilaista luontoa ja eläimiä kuin muissa kohteissa. Suosittelen Islantia todella lämpimästi!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu