Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Tallinna, aina niin lähellä

Tallinnaan tulee lähdettyä kerran pari vuodessa ihan jo sen takia, että se on niin edullista ja helppoa Helsingistä käsin. Yleensä matkan tarkoituksena on ollut syödä hyvin, nauttia terasseista ja kahviloista sekä shoppailla. Tallinnaan kannattaa suunnata myös pääsiäisenä, sillä kaikki kaupat ovat normaalisti auki, kun taas Suomessa kaikki on tällöin kiinni juhlapyhän vuoksi. Olen usein yöpynyt reissullani yhden yön paikallisessa hotellissa.

kuva Tallinnan satamasta otettuna

Majoitus: Halpaa ja keskeistä majoitusta etsivälle hyvä vaihtoehto on Romeo Family Appartments huoneistohotelli keskustan kerrostalossa (Suur-Karja 18). Paikan päälle oli hieman vaikea ensin löytää, mutta kaikki toimi hyvin ja huoneisto oli siisti. Muistaakseni maksoimme yöstä 39 euroa (2009)


Romeo Family Appartments
Vana Wiru on hieman tasokkaampi hotelli todella keskeisellä sijainnilla ihan vanhankaupungin keskellä. Hotellin sijainti oli erinomainen, mutta en antaisi hotellille neljää tähteä. Huone oli hyvin tavanomainen ja sängyt kovat. Nukuin kuitenkin hyvin ja hotelli palveli erinomaisesti matkan tarkoitusta ja sieltä oli helppoa lähteä joka paikkaan.

Yksi parhaista hotellikokemuksista on ollut Meriton Conference & Spa  kylpylähotelli. Huoneet ovat mukavat ja kylpylä ja kuntosali hyvät. Hotelli on myös muistaakseni melko uusi ja tilat modernit. Kylpyläpuolella parasta olivat erilaiset saunat ja suolahuone. Ainoa pieni miinus on sijainti eli hotelli sijaitsee hiukan vanhan kaupungin ulkopuolella, vaikkakin vielä kävelymatkan päässä keskustasta. Aion kuitenkin itse mennä tähän hotelliin uudestaan.

Toinen suosikkini on ollut kylpylähotelli Tallink Conference & Spa, jossa vietimme firman pikkujouluja aikoinaan. Huoneet ovat hyvät ja aamiastarjonta erinomainen. Kylpylää en valitettavasti ehtinyt testata. Hotelli sijaitsee lähellä satamaa.

Sokos Hotelli Viruun saa usein tarjouksia ja se onkin suomalaisten suosima hotelli. Virun sijainti on erinomaisen hyvä Virukeskuksen kupeessa, mutta itse hotelli alkaa minusta olla jo vähän kulahtanut. Moni muu neljän tähden hotelli antaa parempaa vastinetta rahoille. Hotelli itsessään on ihan siisti ja palvelee tarkoitustaan parin yön majapaikkana, mikäli haluaa keskeisen sijainnin.

Tallink City Hotel on businessmatkalaisten suosima hotelli melkein Virua vastapäätä. Olen yöpynyt siellä myös itse työmatkalla. Hotelli oli muistaakseni siisti neljän tähden hotelli. Hotellin Spa hoito (kuumakivihieronta) oli suuri pettymys, eikä ihan asianmukaisesti toteutettu. Vertailukohtaa muihin spa palveluihin kyseisessä hotellissa ei ole eli en osaa sanoa, että oliko minulla huonoa onnea vai ovatko kaikki hotellin kauneushoidot yhtä onnettomia. Kuumakivihieronnan teki mies, mutta hoitolassa oli myös naisia töissä. Itse hotelli on siisti ja asiallinen.

Hotell Tallink
Ruoka: Tallinnasta saa parhaimmillaan erinomaista ruokaa. Paras syömäni illallinen on ollut paikassa nimeltä Ribe, jonka valitsimme suositusten perusteella. Tarkoituksena oli syödä vähän fiinimmin ja tähän tarkoitukseen Ribe oli loistava valinta. Paikka oli tunnelmallinen ja palvelu erinomaisen hyvää ja se ruoka.. Ruoka ylitti kaikki odotukseni. Olin alunperin ajatellut tilata annokseni listalta, mutta talo suositteli neljän ruokalajin menua, joka maksoi 32 euroa. Erikseen ostettuna omat ruokani olisivat olleet lähemmäs 50 euroa, joka on minusta todella paljon Virossa. Hetken mietittyämme valitsimme molemmat menuun ja emme joutuneet pettymään.

Talo toi ensin oman tervehdyksen isolla lusikalla tarjoiltuna. En enää muista tarkkaan, mitä siinä oli, mutta ainakin savulohitahnaa. Alkupalaksi saimme grillatun hirvitartarin kanttarelli-aiolin ja marinoidun punajuuren kera. Tämä on itse asiassa ainoa annos, joka tuli kuvattua, sillä loppuaika meni pelkästään nautiskellessa. Annos oli todella maukas. Alkupalan jälkeen pöytään tuli tuoretta leipää vaaleana sekä saaristolaisleivän tyyppisenä ratkaisuna sekä kolmea eri levitettä. Leipien jälkeen vuorossa taisi olla väliruokana virolainen savujuustokeitto omenaviinin kera, haudutettu ankka ja porkkanasose. Yllätyksekseni keitto oli niin suussasulavan maukasta, että se ylsi kaikista tarjoilluista annoksista omaksi suosikikseni. Pääruokana oli paistettua kuhaa, peruna-fenkolisose, jättikatkarapu, sinapinsiemenet, katkarapu-bisque sekä basilikahyytelö. Pääruuan kanssa otin myös talon suositusvalkoviinin. Jälkiruuasta en ole ihan varma, sillä luulin annoksen sisältävän juustoa, mutta sieltä tulikin jäätelöä ja mustikkakeittoa tms. Edelleen maku oli annoksessa ihan taivaallinen eli en valita. Otimme vielä ylimääräisenä jälkkärinä minulle likööriä ja Tommille viskiä. Tämä oli erittäin onnistunut valinta ja voin suositella ravintolaa lämpimästi kaikille etenkin fiinimmäksi illallispaikaksi.

Grillattu hirvitartar ei ehkä näytä ihan yhtä herkulliselta, mutta se maku... nams
Monet suomalaiset suosivat Amarilloa ja se on keskeisellä paikalla. Itse olen kuitenkin pettynyt tarjoiluun ja ruokaan. Jälkiruuat ovat tosin isoja. Jos haluaa ruokailla edullisesti ketjuravintolassa, niin suosittelen Vapianoa, joka sijaitsee nykyään myös Helsingissä.

Amarillon jälkiruuissa riittää syömistä

Tallinnassa on useita kivoja ja trendikkäitä baareja ja myös tunnelmallisia ja viihtyisiä baareja. Hell Hund (hellä susi) tuntuu pitävän suosionsa vuodesta toiseen. Suosittelen paikkaa rennompaan hengailuun. 



Shoppailu: Viru keskus on helpolla ja keskeisellä paikalla. Sieltä löytyy mm. Kaubamaja (Viron Stockmann), suuri Zara ja kenkäkauppoja. Tallinnassa on myös Stockmann, mutta se on hieman keskustan ulkopuolella. Myös vanhassa kaupungissa on kivoja putiikkeja. Keskustan ulkopuolelta löytyy myös ostoskeskuksia, joihin on helppo lähteä bussilla. Suurin niistä on Rocca Al Mare. Minusta vaivannäkö ei kuitenkaan välttämättä kannata, sillä suunnilleen samat vaihtoehdot löytyvät myös Viru keskuksesta. 

vanha kaupunki
Kuva Rocca al Maren lähistöltä
Spa hoidot: Virosta saa edullisia kauneushoitoja joka lähtöön. Taso vaihtelee valtavasti. Olen käynyt kerran kampaajalla Tallinnassa ja en ollut tyytyväinen. Kauneushoidoissa olen käynyt useamman kerran ja kuumakivihieronta oli yksi elämäni kamalimpia kokemuksia, jota en nyt jaksa avata tässä. En ole löytänyt vielä kovin hyvää hoitolaa. Osa hoidoista ovat olleet ihan businesshotellien hoitoja. 


Viime hetken hotellitarjoukset – Tallinna

















Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu