Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

perjantai 3. elokuuta 2012

Eräs ajatus Itä-Euroopan matkareitistä

Mietin mahdollista Itä-Euroopan matkaa ensi kesänä ja päädyin nopeasti laatimaan alla olevat ajokartat. Saatan joskus innostua suunnittelemaan jotain reittiä, vaikka mitään matkaa ei olisi edes sovittu tai varattu. Onneksi nyt on vihdoin paikka, johin tallentaa nämä kaikki kahjot suunnitelmat. :)

Meillä on ollut pitkään suunnitelmissa käydä Puolassa, Krakovassa ja samaan reissuun yhdistäisi sopivasti Slovakian ja Wienin. Toki reitti vaatisi enemmän suunnittelua. Nämä suunnitelmat on tehty yhdessä illassa pikasuunnittelun tuloksena. Merkitsin kohteita kartalle ja tein ensin kaksi karttaa, joista toinen hieman laajempi ja toinen suppeampi. Päädyin kuitenkin deletoimaan sen laajemman kartan. Laajempi reitti olisi vaatinut ainakin kuukauden loman. Jäljelle jääneessä kartassa reitti kulkee Slovakian ja Unkarin läpi ja matkassa on niin paljon ajokilometreja, että matkan keston on oltava vähintään kaksi viikkoa (ylempi kartta). 
Trencin, kuva: http://weheartit.com

 
Matka voisi alkaa Wienistä ja sieltä siirtyisi vaikka junalla Bratislavaan. Auto kannattaisi vuokrata Slovakian puolelta hintasyistä. Vuokra-autolla reitti kulkisi Slovakian halki Puolaan, Krakovaan ja paluumatka Unkarin kautta Budapestin ohitse. Olen käynyt Budapestissa aikaisemmin, joten tässä suunnitelmassa Budapest on jätetty reitin ulkopuollelle, vaikka osuisikin sopivasti matkareitille.

Lyhyempi matkavaihtoehto onnistuisi varmaan myös junamatkana viikossa tai viidessä päivässä eli varaisi lennot Wieniin, sieltä junalla Bratislavaan, josta matka jatkuisi Krakovaan ja takaisin. Eri reittejä pohdittuani laadin myös uuden pikakartan, jossa vaihtoehtona Unkarille olisi lyhyempi ajomatka Tsekkien läpi takaisin Bratislavaan tai Wieniin. Tämä kartta löytyy alempana.

Onko joku käynyt Slovakiassa, Tsekeissä tai Unkarissa? Missä siellä kannattaa ehdottomasti käydä jos pääkaupunkeja ei lasketa?

 
Kohteet (ylemmän kartan mukaan, 1644 km):

B) Bratislava, Slovakia
- Slovakian pääkaupunki, täällä vähintään 1 yö

C) Piestany, Slovakia
- Piestany on tunnettu kylpyläkaupunki, ehkäpä yksi yö täällä(?)

D) Trenčín, Slovakia
- Maan vauraimpia alueita. Trenciniä kuvaillaan kuvankauniina, historiallisena kaupunkina, jossa voisi poiketa matkalla Krakovaan

E) Žilina, Slovakia
- Historiallinen kaupunki, joka kunnostettiin 1990-luvulla. Täällä voisi myös poiketa matkalla Krakovaan.

F) Krakova, Puola
Seuraava etappi, jossa voisi viettää 2-3 yötä historiallisiin nähtävyyksiin tutustuen. Tänne kannattaa varata majoitukset etukäteen, sillä kaupunki on kesällä turistien suosiossa. 

G) Levoca
- Kaupunki on UNESCON suojelukohde


H) Hrabušice, Slovakia
Tatravuoret lähellä, mukava kohde vaellusta ajatellen. vinkkejä ja täällä ja täällä
Alueelle pitäisi miettiä sopiva tukikohta 2-3 yöksi. Lähistöllä on mahdollista vierailla myös esim. Levocan kaupungissa ja Spisske Podhrad ja Spisska Kapitulassa, jotka ovat UNESCON suojelukohteita (vanhoja kaupunkeja)

I) Košice, Slovakia
- Slovakian toiseksi suurin kaupunki, jossa paljon historiallista nähtävää

J) Puszta Camping, Hortobágy, Petőfi tér, Hungary
Hortobagy National Park, jälleen mahdollinen vaelluskohde

K) Balaton, Balatonfenyves, Unkari
- Keski-Euroopan suurin järvi ja yksi Unkarin tärkeimpiä matkailualueita. Täältä alueelta pitäisi miettiä tarkemmin mielenkiintoinen tukikohta 1-2 yöksi

L) Wien
- Itävallan pääkaupunki


Näytä suurempi kartta

Kohteet alemmassa kartassa (yht. 1077 km):

B-E) samat kohteet, kuin yllä olevassa kartassa


F) Zakopane, Puola
- vaelluskohde, jossa voisi yöpyä muutaman yön. Alueella myös muuta kiinnostavaa, ylhäällä olevassa kartassa G ja H

G) Krakova, Puola
Seuraava etappi, jossa voisi viettää 2-3 yötä historiallisiin nähtävyyksiin tutustuen. Tänne kannattaa varata majoitukset etukäteen, sillä kaupunki on kesällä turistien suosiossa.

H) Kromeritz, Puola
- Upea barokin ajan palatsi puutarhoineen

I) Brno, Puola


Näytä suurempi kartta

Tunnisteet: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu