Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

perjantai 17. elokuuta 2012

Tallinnan kylpylähotellit

Olemme pohtineet alkusyksylle tai syksylle yhden yön visiittiä Tallinnaan. Tallinna on kiva kohde, sillä sinne on helppo poiketa lyhyelle visiitille Helsingistä käsin ja vieläpä melko edullisesti. Ruokakin on hyvää ja halpaa. Tommilla oli kovat ennakkoluulot kylpylöitä kohtaan vielä viime syksynä, mutta sitten sain raahattua hänet puoliväkisin Flamingoon ja kun sitä seurasi tässä joku aika sitten Långvikin kylpylähotelli, niin mieshän on ihan myyty. Nyt hän on siis itse ehdottanut, että voisimme lähteä Tallinnaan ja nimenomaan kylpylähotelliin. 

kuva: http://weheartit.com

Kirjoittelin aikaisemmin Tallinnan hotelleissa täällä. Olen siis käynyt aikaisemmin kahdessa kylpylähotellissa, Meriton Conference & Spassa ja Tallink Conference & Spassa. Meritonista tykkäsin kovasti. Tallink Conference & Spassa en taas ehtinyt pikkujoulujen jälkeisen olotilan (kröhöm, siis suomeksi krapulan) takia ikinä kylpylään saakka. Siinä mielessä sekin voisi olla mielenkiintoinen testata. Ainakin allas-alue näytti lasin takaa kivalta ja hotellin aamiainen oli hyvä.

Yritin vähän kartoittaa myös muita kylpylävaihtoehtoja Tallinnassa. Olisi toki mahdollista ottaa tavallinen hotelli ja yhdistää siihen erillinen kylpyläkäynti. Kylpylähotelli on siinä mielessä kiva, että kylpytakissa ja tossuissa on mielestäni mukavan rentoa tallustella suoraan kylpyläosastolle ja sieltä taas takaisin huoneeseen. Hiusten peseminen on miellyttävintä omassa hotellihuoneessa omilla hoitoaineilla ja shampoilla ja kylpytakissa hiippailu mahdollistaa sen. Toki kaikki hotellit eivät tarjoa ilmaista kylpytakkia vierailun ajaksi eli se kannattaa tarkistaa ennen matkaa.

Kylpylässä tykkään nykyään eniten erilaisista saunoista. Saunat ovat rentouttavia ja omia suosikkejani ovat erityisesti höyrysauna ja erilaisin aromaterapeuttisin tuoksuin varustetut saunat. Infrapunasauna on taas miellyttävä salikäynnin yhteydessä. Allasosastolla nautin eniten erilaisista virtauksista, joissa pääsee haastamaan itsensä fyysisesti sekä musiikilla varustetuista altaista perinteistä poreallasta unohtamatta. Kylpyläelämykset ovat aina sitä miellyttävämpiä, mitä rauhallisempaa paikassa on. Tungos ja kiljuvat lapset eivät edesauta ainakaan omaa rentoutumista ja sen vuoksi oma kylpyläsuosikki on Suomessa Flamingon rauhallinen K18 osasto. Etten nyt ihan eksyisi tästä Tallinna-aiheesta, niin listasin alle niitä vaihtoehtoisia kylpylähotelleja Tallinnassa:

Kalev Spa Hotel & Waterpark löytyi, mutta minusta se ei näyttänyt yhtä kivalta kuin kaksi edellä mainittua vaihtoehtoa. Huoneet näytivät kuvissa vähän kuluneilta. Moni hotelli tuntui myös mainostavan itseään kylpylähotellina, jos sieltä löytyy uima-allas ja sauna. Tämä koskee mm. Rocca al Mare hotellia. Spa-osastolla on muutama sauna ja allas.

The von Stackelberg Hotel Tallinn oli itselleni uusi tuttavuus ja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Jostain kommentista luin, että saunaosasto on erittäin miellyttävä, mutta maksaa vieraille 8 euroa. Ymmärtääkseni spa-alueella on kuitenkin vain yksi sauna ja allas. Plussaa antaisin kuvien perusteella hotellihuoneille ja miljöölle, jotka näyttävät tosi kivoilta. 

Hotel Telegraaf ja Swisshotel Tallinn ovat olleet kävijöiden arvostelussa erinomaisia hotelleja, mutta toisaalta molemmat ovatkin kalliita viiden tähden hotelleja. Hotel Telegraafissa on uima-alas, poreallas, sauna ja höyrysauna ja Swisshotellissa uima-allas ja sauna. Kummassakin hotellissa haluaisin käydä, mutta näin kylpylähotellina oman listan kärjessä ovat edelleen Meriton Conference & Spa ja Tallink Conference & Spa. Toki matkatarjouksetkin voivat ratkaista tilanteen jonkun hotellin puolesta. 

Mitä hotellia te voisitte suositella kylpylämatkaa ajatellen? Onko jostain erittäin hyviä kokemuksia?


kuva: http://weheartit.com

Sellainenkin ajatus tuli mieleen, että mitä jos menisikin muualle Viroon. Ajattelin kartoittaa vielä kylpyläkohteita Tallinnan ulkopuolelta, mutta palaan siihen uuden postauksen kera.  Tähän loppuun ajattelin tarjota vielä pari linkkiä kylpylämatkojen järjestäjien sivuille. Yhden yön majoitukset varaa ehkä helpoiten itse, mutta jos harkitsee pidempää lomaa, niin matkatoimistot tarjoavat paketteja hyvin kilpailukykyisin hinnoin:

Ikaalisten matkatoimiston sivuilta löytyy edullisia kylpylämatkoja mm. Meriton Spa hotelliin 4-5 päiväksi. Viikonloppuhinta 4 yölle maksoi alle 200 euroa. Heidän sivuiltaan löytyy myös erittäin halpoja risteilyitä.




Matkapoikien sivuilta löytyy niin ikään erilaisia kylpyläpaketteja. Kolmen päivän minispapaketit alkavat 100 eurosta eli hinta ei päätä huimaa. Lisäksi Matkapojilta löytyy Tallinnan matkapaketteja ja myös muiden kohteiden paketteja. 

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu